Murmels

moeder zijn is leuk!

16 iPad alternatieven voor kinderen tijdens een lange reis

Persoonlijk vind ik reizen heerlijk. Lekker in mijn eigen zone naar mensen kijken en genieten van het landschap. Voor een peuter of een kleuter is dit echter niet genoeg. Die heeft wat meer nodig om in zijn eigen zone te komen en zich een paar uur te vermaken. Met kinderen op reis is gewoon een heel ander  verhaal.

Ik hoef jullie niet te vertellen dat de iPad en een smartphone uitermate geschikt zijn voor urenlang vermaak onderweg, maar wil je niet dat je kind met vierkante oogjes als een zombie op de plek van bestemming aankomt, zijn er hele leuke alternatieven voor je kinderen om zich tijdens een lange reis goed te vermaken!

1. Djeco stickers & paper dolls

Mijn moeder kwam hiermee aanzetten vlak voordat we op vakantie gingen en mijn dochter heeft er bijna de hele heenreis mee gespeeld. Wat is het? In het pakket zitten 4 kaarten met een kat erop afgebeeld die je kunt aankleden met stickers. De stickers zijn van hetzelfde materiaal als raamstickers en je kunt ze er dus weer makkelijk afhalen. Heel leuk is dat er ook veel (grappige) accessoires bij zitten zoals tasjes, lolly’s en sokjes. Echt een aanrader. Ook buiten de vakantie leuk en een heel origineel cadeau.

2. Stickers en stickerboekjes van de Hema

Eigenlijk kun je nooit genoeg stickers meenemen op reis. Als die kleintjes maar kunnen plakken, heb je geen kind aan ze. Fijn dus dat HEMA dit begrijpt en veel (goedkope) stickers heeft met als klap op de vuurpijl een prinsessekleurboekje met stickers.

3. Magnetisch tekenbord

Als je naar Japan vliegt, krijgen alle kinderen aan boord een klein magnetisch tekenbordje. (Heb ik gehoord van een Japanse vriendin). Super goed idee! Geen gekoei, geen vieze vingers of kleren en de tekeningen kunnen opnieuw en opnieuw en opnieuw worden gemaakt. Bij dit nijntje tekenbord zitten ook nog stempels om mooie vormen mee te maken.

4. Luisterboeken; de Gouden Boekjes

Ik denk dat vooral een lange autoreis een uitgelezen (haha) mogelijkheid is om deze luisterboekjes op te zetten. Wij zijnn dit jaar met het viegtuig op vakantie gegaan en een twee-jarige met een koptelefoon op werkt niet. Ook in de huurauto die we later hadden waren de reisjes te kort en we hebben er dus nog niet echt van kunnen genieten. Maar goed, wat in het vat zit verzuurt niet. Ik ben dol op alles wat met de Gouden boekjes te maken heeft en we lezen ze hier thuis veel. Een luisterboek kon dus niet achter blijven, nu nog wachten op het geschikte moment. Hennie Vrienten heeft trouwens voor de muziek gezorgd en de audiobewerking gedaan.

5. Potje play-doh

Eén potje klei is al genoeg om lekker bezig te kunnen zijn. Worstjes (of regenwormen) maken, pannenkoekjes maken, noem maar op. Desnoods gooi je dat kleine potje klei op een gegeven moment weg als het te vies wordt of in de weg zit.
Ik vind het snoepemmertje heel leuk omdat er een paar vormpjes bij zitten waarmee fruit gemaakt kan worden en het allerbelangrijkst, er zit een spuit bij waarmee de heerlijkste ijsjes gemaakt kunnen worden.

6. Kleurboek met potloden

Inkoppertje natuurlijk, maar zorg er wel voor dat je een nieuw kleurboek meeneemt en het aller aller coolste zoals deze van Frozen. Eentje die ze al kennen en die al half volgekleurd is, zal helaas niet gewenste effect hebben ben ik bang. Laat je zoon of dochter er anders zelf een uitkiezen.

7. Raamstickers

Wie is er niet groot mee geworden? Ik kan me er nòg de geur van herinneren.
Leuk om de ramen mee te versieren en om de Brommers, motoren, auto’s, vliegtuigen, straaljagers en speedboten tegen elkaar te laten racen om de titel!

8. Otto in de stad lusboek + raamstickers 4 jr+

Reis mee op de prachtige kijkplaten en kom via een dorp, een rotonde en een autosnelweg in de stad. Daar ontdek je wolkenkrabbers, bezoek je een museum en smul je samen met Otto van een ijsje in het park.” Wie lust er geen ijsje?

+ A5 stickervel met 7 raamstickers

9. Bobbi uitdeelboekjes

Dit doosje bevat 12 vrolijke boekjes om uit te delen of om lekker allemaal zelf te houden: Bobbi op het potje Bobbi naar het bos Bobbi is ziek Bobbi gaat logeren Bobbi doet boodschappen Bobbi naar de dierentuin Bobbi is jarig Bobbi is zijn knuffel kwijt Bobbi op de kinderboerderij Bobbi naar de speelzaal Bobbi op vakantie Bobbi wordt grote broer Al deze titels zijn ook verkrijgbaar als Bobbi voorleesboek! Kijk op bobbi.nl voor meer informatie en andere producten.
Ik vind die kleine boekjes ideaal om mee op vakantie te nemen. Er zijn ook uitdeelboekjes van Dikkie Dik en nijntje, maar wij hebben daar al zoveel “normale” boeken van dus heb ik voor Bobbi gekozen. Bobbi hoort nu dus echt bij onze vakantie en gaat altijd mee. (Ook als Lila gaat logeren mag Bobbi mee.) De verhaaltjes zijn op vers geschreven en ik vind dat dat heel lekker leest. Lila leert de tekst hierdoor ook heel snel en weet vaak al wat er gaat gebeuren. Als we er een spelletje van maken en iets anders zeggen, grijpt ze snel in door bijvoorbeeld “warm” te roepen waar ik “koud” zeg.

10. Dikkie dik zoekboek

Eerlijk gezegd heb ik dit boek net online ontdekt en heb het zelf niet, maar het lijkt me super cool.
Het is een groot boek, dus eerder geschikt voor een autoreis dan voor een vliegvakantie, en het idee is om Dikkie dik te zoeken listig verstopt tussen heel veel andere poezen, verdwaald in een doolhof, of onherkenbaar vermomd tussen andere dieren.
Deze recensie vond ik en dit boek staat NU op het verlanglijstje:
In een supergroot prentenboek met de rode poes Dikkie Dik in de hoofdrol worden kinderen uitgedaagd om zowel Dikkie Dik als allerlei andere dieren en voorwerpen te zoeken. De platen bevatten veel dezelfde elementen maar hebben elk hun eigen invulling. Er zijn zoekplaten met louter heel veel losse, kleine afbeeldingen, maar ook overzichtsplaten van de zee en van het bos. En zoekplaten waarbij de kijker als hij het goede weggetje neemt, ergens naartoe wordt geleid. Tussen de voorwerpen staan kleine tekstjes, die als ze worden voorgelezen, jonge kinderen kunnen stimuleren tot gericht zoeken en tellen. Afgezien van een enkel slordigheidje als een klein, ontbrekend plaatje op een van de volle zoekplaten, is het een leuk stimulerend boek, waarmee een peuter zich tijden kan vermaken. De vrolijke kleuren, de duidelijke, herkenbare tekeningen en de eenvoudige opdrachten noden tot kijken en bestuderen. Vanaf ca. 2 jaar.

11. Verhalenboek

Ook dit is een inkoppertje, maar ook nu weer, wat is leuker dan NIEUWE verhalen? Belangrijker, wat is leuker dan de allercoolste verhalen?

12. Zoek de verschillen

Ook dat heeft iedereen wel eens gedaan en hoe leuk blijft het!! In het kader van lekkr bezig zijn en blijven een goeie! 30 mooie kaarten met een potloodje erbij, een kinderhand is snel gevuld.

13. Zoek dezelfde

Ook weer 30 kaarten met een potloodje die je kleine urenlang zoet zullen houden. Zoek dezelfde is net als zoek de verschillen een heel leuk spelletje. (Voor jong èn oud.)

14. Krasplaatjes ‘Holidays are here’

Lekker krassen! Op drie mooie achtergronden kun je maar liefst 90 afbeeldingen krassen. Leuk, lekker creatief en ook weer goed voor urenlang speelplezier.

15. Loco bambino

Dit is de peuterversie van het bekende Loco Mini leerspel. Kinderen vanaf 2 jaar spelenderwijs allerlei basisvaardigheden. Als het even meezit, kunnen ze helemaal zelf controleren of ze de opdrachtjes – van puzzels tot concentratiespelletjes – goed hebben gedaan.

16. Dikkie dik magazine

Omdat Dikke Dik 35 jaar bestaat is er in 2013 een tijdschrift uitgegeven voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar vol verhaaltjes, weetjes en spelletjes. Natuurlijk speelt de jarige Dikkie Dik de hoofdrol, maar hij krijgt ook vriendjes als Rupsje Nooitgenoeg, Gonnie, en Pip en Posy op bezoek.

[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.