Murmels

moeder zijn is leuk!

7 nadelen van zindelijk zijn

Begrijp me niet verkeerd, ik heb echt staan juichen toen mijn dochter zindelijk werd. Het ging eigenlijk zó makkelijk. Ze gaf zelf na een paar dagen aan om ook ‘s nachts niet meer met een luier te willen slapen. Kat in het bakkie, dacht ik.
Ik was blij dat ik de luieremmer de deur uit kon doen, niet meer op koopjesjacht hoefde voor de goedkoopste luiers en het allerfijnste dat ik geen poepluiers meer hoefde te verschonen. Hoewel de poep van baby’s nog iets schattigs heeft en helemaal niet zo stinkt, vond ik het na bijna 2,5 jaar echt een pittige boel geworden.

De afgelopen maanden echter, heb ik nog wel eens terug verlangd naar de luier. Er zitten ook een paar minpuntjes aan zindelijk zijn.

Hier de 7 nadelen van zindelijk zijn:

1. Onderbroken nachten

Waren we net zo blij dat ze 10 tot 11 uur doorsliep, nu moeten we er regelmatig weer uit ‘s nachts omdat mevrouw moet plassen. Meestal is ze dan in tranen en er helemaal overstuur van. Lichten aan, slaapzak uit, broek uit, helpen en weer terug naar bed brengen. Niet echt m’n favo hobby midden in de nacht.

2. Poep in de wc

Je hoeft nu geen stinkende poepluier meer te verschonen, maar boven een wc hangen om de billetjes van mijn dochter af te vegen, vind ik ook geen feest. Als het even kan, spoel ik snel de drol weg, zodat ik niet ineens oog in oog sta met mijn dochters uitwerpselen. Lekker ruiken doet het nooit.

3. Vieze, vreemde wc’s

Dat afvegen moet niet alleen thuis maar overal waar ze naar de wc gaat. Dat zijn niet allemaal de schoonste wc’s en ze wil zich zó graag vasthouden aan de bril. Ik probeer het voor elkaar te krijgen dat ze zich aan mijn benen vasthoudt, maar meestal grijpt ze in een reflex toch weer de bril vast. Ook moet ik hier weer met mijn hoofd boven een pot hangen die niet zo lekker ruikt. Bah.

4. Ongelukjes

Het zijn er gelukkig maar weinig geweest tot nu toe, maar mijn dochter heeft een paar ongelukjes gehad. Twee keer in bed, één keer in het autostoeltje en twee keer in haar broek. Allemaal op te lossen, maar vooral die in het autostoeltje van onze huurauto waar ze nog twee weken in moest zitten, was niet zo lekker.

5. Ophouden

Mijn dochter heeft er nog wel een handje van om naar de wc te moeten op het moment dat dat niet kan. Bij het opstijgen bijvoorbeeld. Best lastig om aan een twee-jarige uit te leggen dat dat nu niet kan en dat ze het op moet houden. Help, zou ze het begrijpen?

6. Zelf afvegen

Het liefst veegt mijn dochter zelf af. Ik heb dat liever niet vanwege ‘obvious reasons’. Soms doet ze het toch. Ik zal jullie maar niet vertellen hoe goed dat gaat.

7. Ik moet plassen

Het allerleukste spelletje is zeggen dat je moet plassen, je ouders vragen mee te gaan naar de wc te gaan en dan bij de wc aankomen en zeggen, ik moet toch niet plassen. Tot in den treure. Irritant! “Oké, Lila, nog één keer en ik doe je een luier om!!”

[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.