Murmels

moeder zijn is leuk!

Camping Fabulous: stedentrip en strandvakantie in één

Met kinderen op vakantie gaan is leuk, maar vooral als ze klein zijn ook doodvermoeiend. Niks geen uitslapen wat je normaal op vakantie doet, maar wel de hele dag je kinderen entertainen zonder de hulp van school/oma/oppas/crèche. Voor mij is het super belangrijk dat de plek waar we naar toe gaan wat te bieden heeft voor onze dochter zodat dat entertainen wat minder moeite kost. Een hutje op de hei zullen wij dus niet snel doen. Hoe romantisch ook. Er moet wat te doen zijn voor Lila, anders hebben wij ook geen vakantie.

Wij hebben dit jaar gekozen voor een camping. Veel andere kinderen, een prachtig zwembad met mega grote lagune voor de allerkleinsten, een ijssalon, de zee een paar kilometer verderop èn omdat we onszelf niet helemaal willen vergeten, ook ROME op 10 km afstand!
Rome met zijn Colosseum om de hoek! Met de bus die praktisch voor de camping stopt, ben je er binnen een half uur. Je hoeft er dus niet per se voor te kiezen om al heel vroeg in de ochtend op sightseeing tour te gaan. Je kan ook makkelijk aan het eind van de middag de bus nemen, een ijsje doen op Piazza Navona, een muntje gooien in de Trevi Fontein, lekker wat eten in Trastevere en daarna weer terug naar de camping.

roma
Wij hebben dit in september gedaan wat volgens mij de ideale maand is. Het was de meeste dagen tegen de 30 graden. Ideaal weer om naar het strand te gaan of in het zwembad te spetteren. Maar ook niet te warm om de stad in te gaan.

De camping waar ik het over heb heet Camping Fabulous en hij ligt middenin een pijnbomenbos tussen Rome en de zee in. Als je wil kun je dus ook heel makkelijk naar het strand toe. Wij hebben dat veel gedaan!

20150910_170942
Wij hadden een prachtige stacaravan van VacanceSelect vlakbij het restaurant, waar ze heerlijke afhaal pizza’s hebben, en het prachtige zwembad. Er zijn twee baden. Een grote lagune waar het water niet dieper is dan 30cm en een olympisch bad waar je baantjes kan trekken. Ook via Roan kun je prachtige stacaravans huren die wat rustiger liggen.

sept 2015 roma 088

Rome is niet de enige bezienswaardigheid in de buurt. De camping ligt ook vlakbij Ostia Antica waar je de ruïnes kunt bezoeken. Het oude, Romeinse, Ostia is namelijk grotendeels bewaard gebleven en opgegraven. Wij zijn daar dit jaar niet naar toe geweest omdat het onbegonnen werk is om daar met een buggy te lopen. Als je kinderen wat ouders zijn is het echt een aanrader om te doen. Prachtig!

Wat wel leuk is om te doen is de nieuwe haven van Lido di Ostia. Je kijkt je ogen uit naar alle prachtige boten die daar liggen. Een aperitief daar doen is ook zalig. Bij je drankje komt een groot buffet inclusief waar je allemaal lekkere hapjes vindt.

Kamperen hoeft dus niet te betekenen dat jij als ouder totaal geen vakantie hebt. Zorg er gewoon voor dat er in de omgeving genoeg te doen en te zien valt, zo komt iedereen aan zijn trekken!

[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.