Murmels

moeder zijn is leuk!

De drinkbeker

Dronk jouw zoon of dochter met 6 maanden al uit een normale beker? De mijne niet, met 12 maanden ook nog niet.

Dat advies lees ik wel overal. Niet dat mijn dochter niet wilde want ze ging die beker enthousiast te lijf en alles binnen haar bereik was zeiknat. En zo gaat het nog steeds. Ze kan wel slokjes nemen uit een beker maar niet zelfstandig. Het is dan wel water dat ze morst maar het betekent toch elke keer een gehele outfit die vervangen moet worden. Tot de sokken aan toe.

Maar jezus, 6 maanden? Uit een rietje drinken kon ze met 9 maanden al, maar ook daar heeft ze hulp bij nodig want ze trekt zo die beker omver. Ik heb dus al snel twee antilekbekers aangeschaft. Een van Mepal en een van Nûby. Ze had sneller door dan ik had verwacht dat ze haar hoofd achterover moest gooien om te kunnen drinken. De beker van Mepal vind ik persoonlijk het fijnst omdat hij absoluut niet lekt (behalve als je het ventiel vergeet te sluiten) en hij het makkelijkst open en dicht gaat. Het voordeel van de beker van Nûby is dat het een meegroei beker is. Je kan er ter zijner tijd de handvatten en de deksel afhalen. Het nadeel van deze beker is dat als de tuit contact maakt hij toch lekt. Dus dat kan nog wel eens een natte broek betekenen, afhankelijk van waar de tuit op blijft liggen.

Ik vind het geweldig dat wij moeders gestimuleerd worden onze kinderen uit normale bekers te leren drinken. Het zal heus wel beter zijn voor de spierontwikkeling maar goed ze heeft daar als het goed is nog 90 jaar de tijd voor. Het enige wat we niet willen is rotte tanden dus ze krijgt alleen maar water te drinken uit die bekers.

Er is natuurlijk niks tegen een beetje oefenen en dat doen we dan ook met de beker van Toddler (Ik heb al en stukje staan bij Goed spul over dit geweldige servies). Dit bekertje is uitermate geschikt voor een kinderhandje. Hij heeft een rand die rust op de kindervingertjes zodat hij niet wegglijdt. Ook het antislipmateriaal aan de buitenkant zorgt ervoor dat je kindje de beker goed kan vasthouden. Maar voorlopig toch nog onder supervisie of in bad.

[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.