Murmels

moeder zijn is leuk!

De Marktplaats-deceptie

Als koper vind ik Marktplaats fantastisch om kleertjes voor mijn dochter te scoren. Al toen ik zwanger was, struinde ik Marktplaats vaak af naar kleertjes van mijn favoriete merken zoals Imps&Elfs. Baby’tjes groeien zo hard dat ze die eerste kleertjes eigenlijk maar heel kort aan hebben en dus blijven die redelijk goed behouden.

Ik nam me voor om op mijn beurt te zijner tijd ook weer alle merkkleding op Marktplaats te zetten. Maar jezus, als verkoper zit je in een hele andere positie.

Ten eerste moest ik 50 stuks kleertjes fotograferen. Dat was al een rotklus. Vervolgens moet je voor elk broekje, shirtje of jurkje apart een advertentie maken, een beschrijving geven en nog allemaal andere kenmerken opgeven en een foto uploaden. En dan moet je wachten. Wachten tot er iemand jouw legginkje uitkiest uit die duizenden die er op Markplaats staan.

Ik had er al niet op gerekend er rijk mee te worden maar als ik €2,- vraag voor een joggingbroekje van een MERK en dat twee weken is gedragen, verwacht ik niet dat er €1,50 wordt geboden en dat diegene dan vervolgens wordt overboden met €1,60. Maar à la, soms krijg je een serieus bod en soms verkoop je zelfs iets voor de gevraagde prijs.

Dan begint de volgende klus. Een geschikte envelop vinden, kijken of het door de brievenbus past, het wegen, opzoeken bij postnl hoeveel postzegels erop moeten en hoeveel dat kost en als je dat allemaal weet moet je de bieder vragen of ze daarmee akkoord gaan. Soms wel, soms niet, of soms als alles al klaar ligt, adres op de envelop geschreven, bedenkt iemand zich ineens. En bedankt.

Je verstuurt pas iets als het geld op je rekening is gestort. Dat betekent dus dagelijks, soms meerdere keren, inloggen bij je bank om te kijken of het geld erop staat. En dan, hallelujah, mag je ook nog naar de brievenbus fietsen. En dan ben je dus €1,60 rijker.

[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.