Murmels

moeder zijn is leuk!

De toeschietreflex

De een voelt hem, de ander niet. Ik voelde hem na 6 maanden nog steeds heel sterk. Het was een beetje pijnlijk, alsof er kramp zat in mijn borst, maar ik vond het niet vervelend omdat ik hierdoor wist dat het allemaal werkte en daar zijn sommige andere moeders weer onzeker over. Als mijn dochter aan de ene borst dronk, voelde ik hem aan de andere borst. Het komt plotseling op en zakt dan weer weg na een minuutje of zo. Soms voelde ik hem aan beide borsten als ik ergens op straat een baby hoorde huilen of het gebeurde zomaar zonder dat ik precies een aanleiding zag. Bijna altijd op de badkamer bijvoorbeeld. Vreemd!

Wat ik ook vreemd vond is dat ik hier verder in mijn omgeving niemand over hoorde. (Op de internetfora gelukkig wel. Het is normaal.) Wat ik voelde is het samentrekken van de melkkliertjes waardoor er melk in het reservoir achter de tepel komt. Dit wordt in gang gezet door dat heerlijke hormoon oxytocine dat er voor zorgt dat je tijdens het voeden de rust voelt die nodig is.

Na een maand of 9 verdween het en inderdaad toen werd ik onzeker of er nog wel melk was. Toen mijn dochter een keer een flinke oprisping had was dat mysterie ook weer opgelost. Het was er nog.

[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.