Murmels

moeder zijn is leuk!

Ek ong kar

Met de baby gepaard, gaan de gebroken nachten. Als je mazzel hebt, moet je er één keer uit, als je pech hebt zes. De ene keer alleen om te troosten, de andere keer om te troosten, voeden en ook nog een flinke poepluier te verschonen. Om dan elke keer weer de slaap te vatten is nog best een uitdaging. Al helemaal naarmate de ochtend nadert. Ik heb een paar trucjes die mij wel helpen. De eerste is op je ademhaling letten. Vooral een lekkere buikademhaling werkt onspannend. De tweede is om even te checken of je niet krampachtig ligt. Ligt je lichaam er onstspannen bij? Check je benen, je kaken, je schouders. De derde is om je hoofd leeg te maken. Voor mij is dat nog de grootste uitdaging want die gedachten spelen hun eigen spelletje. Wat ik wel doe ik van 1 tot 100 tellen en weer terug. Als je de tel kwijtraakt gewoon opnieuw beginnen. Wat ik ook een fijne vind is om een mantra op te zeggen. Woorden waarbij je geen asssociatie hebt. Een goede vind ik Ek ong kar. Met eventueel daarachter whahay guru sat nam. Als ik die maar blijf repeteren en me daar echt op concentreer, ben ik zo weg.

[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.