Murmels

moeder zijn is leuk!

Hoezo, het wordt steeds leuker??

Waarschijnlijk heb je hem wel eens gehoord, een keer of tien al ondertussen; “Het wordt steeds leuker.”
Een dooddoener van jewelste, als je nog niet weet wat deze woorden precies inhouden.

Nu ik dat wel snap, wil ik ook het liefst jonge ouders deelgenoot maken van dit geheim. Het wordt namelijk ècht steeds leuker.
Waarom is dat? Niet om wat ik aanvankelijk dacht, omdat het steeds makkelijker wordt. Dat is ook zeker waar, maar dat is iets anders. Nee, het wordt steeds leuker om dat persoontje om je heen te hebben, omdat je dat kleine murmel steeds beter leert kennen en je liefde steeds meer groeit en groeit en groeit.

Ik hou echt elke dag meer van Lila. Hoewel ik al eerder dacht een beetje verliefd te zijn op haar, ben ik nu helemaal daas van de liefde. Mijn hart stroomt over en ik heb de hele tijd gewoon zo’n ZIN in haar!
Haar vader lijdt hier ook aan en daar hebben we het vaak over ‘s avonds op de bank als ze ligt te slapen. Alle leuke dingen die ze die dag heeft gedaan en gezegd en haar eigenaardige trekjes. Een van die trekjes is dat de dingen op een bepaalde manier moeten gebeuren en dat houdt ze heel streng in de gaten. Ze wil bijvoorbeeld met haar hoofd naar rechts liggen in bed. Oma legde haar andersom in bed en toen riep ze gelijk “Draaien!”
Een ander ding is dat je wat haar betreft binnenshuis geen sjaal mag dragen. “Sjaal af”, roept ze dan. En dat doet ze niet alleen tegen papa, maar ook tegen wildvreemden. Dat vinden wij dan heel leuk. Het laat in ieder geval zien dat ze karakter heeft, zeggen we dan.
Soms vinden we het dan bijna jammer dat ze ligt te slapen en er niet bij is. Laatst was het zo erg dat we ons niet konden inhouden en zeiden: ‘Zullen we naar haar gaan kijken?’ ‘Já!’ Natuurlijk werd ze wakker, het arme kind en ze snapte er helemaal niks van en dat vonden wij dan weer zó schattig en lief en toen hielden we nog meer van haar.

Alle cliché’s zijn waar. Een kind hebben is het leukste dat er is. En niet alleen dat, het wordt steeds leuker en leuker en leuker…

[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.