Murmels

moeder zijn is leuk!

Lekker (nog) niet stoppen met de speen

Mijn dochter krijgt haar speen alleen als ze naar bed gaat. Ik vind dat niet zo’n probleem. Het is niet zo dat haar spraak hier onder lijdt. Niks van dat. Hij troost haar, hij hoort bij haar bedritueel en zorgt ervoor dat ze lekker ligt daar in haar eentje en zich geborgen voelt.
We zijn vrij snel met die speen begonnen omdat mijn dochter een enorme zuigbehoefte had. Ze werd geboren met een blaar op haar hand waar ze op had zitten zuigen terwijl ze nog in de buik zat. Ik wil dus ook niet te vroeg stoppen omdat ik bang ben dat ze dan gaat duimen en daarmee stoppen is nog véél moeilijker. Ik heb zelf geduimd tot ik 12 was, naar de middelbare school ging en besloot dat ik er nu te oud voor was.

Maar goed, haar spraak lijdt er NOG niet onder. Mijn tandarts raadt aan om rond haar derde toch met de speen te stoppen omdat dit anders de kaakontwikkeling kan beïnvloeden en logischerwijs de stand van de tanden.

Ik zie er nu al tegenop en ik wil dit proces dan ook zo zacht mogelijk laten verlopen.
Cold Turkey gaat hier dus niet gebeuren.

Ik heb een paar tips van andere mama’s die ik het overwegen waard vind:

-Ik vertel Lila dat ze nu echt te groot is voor een speen. Ze is nu een grote meid en een speen is eigenlijk voor baby’s. Ik moet nog even kijken of ik de spenen fee inschakel die hem dan naar de kleine baby’s brengt.
-Gewoon geen nieuwe spenen meer kopen en uitleggen dat dit de laatste speen is die ze krijgt. Zo kan ze langzaam aan het idee wennen.
-Ik kan haar meenemen naar Intertoys en daar mag ze dan iets uitzoeken wat ze betaalt met haar speen. Goede deal zeg ik!
-We zouden foto’s kunnen maken van de speen of van Lila die haar speen weggeeft voor de baby’s en die foto’s kunnen bekijken als ze naar bed gaat. Het zal voor haar leuk zijn om te horen hoe blij de baby’s zijn met haar speen.
-Ik kan de speen kapot maken en zeggen dat de muisjes er gaten in hebben gebeten. Nu moeten we hem weggooien helaas. Dit is misschien nog wel erger dan Cold Turkey dus ik denk dat deze snel van mijn lijstje verdwijnt.

Ik ben blij dat ik nog niet hoef te kiezen en ik koester de avonden dat ik haar met haar speen naar bed kan brengen. Ignorance is bliss..

[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.