Murmels

moeder zijn is leuk!

6 dingen waar je als moeder niet zonder kan als je net bent bevallen

Als je zwanger bent, vooral als dat voor de eerste keer is, ben je druk bezig om alles voor de baby bij elkaar te verzamelen en alles af te vinken op het babyuitzetlijstje. Maar jij bent er ook nog! En je gaat moeder geworden en dat is best pittig. Sommige dingen zijn meer dan handig om alvast in huis te hebben en over nagedacht te hebben.

 1. Bépanthen baby zalf 
  Als je borstvoeding gaat geven, wil je Bépanthen baby zalf  in huis hebben. Dat proefmonstertje dat je in het ziekenhuis krijgt, is niet genoeg, geloof me. Je wil een grote tube. En mocht je wat over hebben, kan dat op de billetjes van je baby.
 2. Makkelijke doch representatieve kleding
  Die eerste dagen ben je veel thuis. Je wilt een beetje opstaan, een beetje rondlopen, maar vooral veel liggen. Zitten is de eerste dagen niet echt een pretje. Ondertussen komen er mensen langs, niet teveel, en je hoeft er niet op je paasbest uit te zien, maar je wil ook niet dat mensen zich zorgen gaan maken. Het is prettig als je dan kleding in huis hebt die enigszins representatief is, lekker zit, makkelijk te wassen is, makkelijk aan- en uit te trekken is en waarin je ook een dutje kan doen. Ik denk dan eerder aan een trainingsbroek en een hoodie dan aan een spijkerbroek. En ik zou eerder aan twee of drie setjes denken dan aan één. Mensen hebben ook nogal de neiging foto’s te willen maken van jou met de baby. Dat is toch minder leuk als je in je vale, oudste pyjama ligt.
 3. Een paar goede films
  Tegen het einde van mijn zwangerschap heb ik een abonnement genomen op Film1 omdat ik nauwelijks de bank meer af kwam. Ik had enorm last van mijn bekken en daarbij nog last van het Vena cava syndroom.Film1 heeft mij niet alleen toen gered, maar ook de eerste weken na de bevalling. Slapen deed mijn dochter namelijk niet of nauwelijks, maar bij mama liggen en urenlang borstvoeding krijgen vond ze heerlijk. Ik vond het wel fijn om dan wat kwaliteitstelevisie te hebben.Je kunt natuurlijk ook wat DVD’s lenen of een Netflix abonnement nemen. Zolang je maar niet hoeft te zappen (niet bewegen, de baby slaapt) of door reclameblokken hoeft (veel te luid, de baby slaapt!).
 4. Een stapel boeken en tijdschriften
  Van mij mag daar persoonlijk ook een sudoku puzzelboekje bij. Je zit nogal veel te niksen dus dan is het fijn om iets om handen te hebben. Nu heb je daar de tijd nog voor en dat komt voorlopig niet terug.
 5. Je lievelingssnacks
  Je zal er verbaasd van staan hoeveel je kunt en wilt eten na een bevalling. Ik heb me de eerste weken het ongans gegeten aan bruine boterhammen met pure hagelslag. Mijn verloskundige vond dit trouwens helemaal niks, maar ik ben een volwassen vrouw dus ik heb zelf de verantwoordelijkheid op me genomen. Ook als je borstvoeding geeft, heb je gewoon meer honger. Van koken komt de eerste dagen weinig, dus het is handig als je vast uitzoekt waar je makkelijk en enigszins gezond eten kunt bestellen.
 6. Een notitieboekje
  De eerste tijd moet je bijhouden hoe vaak en hoeveel je baby eet en ook wanneer hij een poepluier heeft, moet je hier allemaal dingen over weten. Je krijgt zoveel informatie op je afgevuurd en je onthoudt vervolgens niks dus opschrijven is heel handig. Sowieso onthoud je weinig van die eerste tijd dus een dagboekje bijhouden is heel leuk om het later allemaal nog eens terug te lezen. Want hoewel het een zware tijd is, is het vooral een hele leuke en bijzondere tijd. Je hebt ineens een mini-mensje erbij die je mag gaan leren kennen. Fantastisch!
[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.