Murmels

moeder zijn is leuk!

Mijn tips voor aanstaande vaders tijdens de bevalling!

Deze is voor de aanstaande vaders:

Een vriend, wiens vriendin op knappen staat, vroeg mij of ik nog tips had voor de bevalling. Die heb ik wel!

Hoewel je als man niet het echte werk hoeft te verrichten, is het wel heel prettig als je er “bent”. Jouw aanwezigheid kan echt het verschil maken!
Elke cursus geeft de aanstaande vader weer andere tips en ik hoop dat je ze onthoudt en er wat aan hebt. Het kan geen kwaad ze tussen de weëen door nog even na te lezen.

Mijn persoonlijke tips dan voor aanstaande vaders tijdens de bevalling:

 1. Drink geen koffie. Daar ga je namelijk enorm van uit je koffer stinken. Niks vervelender dan zo’n heum om je heen als je probeert te bevallen.
 2. Maak je vrouw niet aan het lachen tijdens een wee. Een beetje humor kan heus wel, maar let op wanneer. Tussen de weeën door had ik de grootste pret. Tijdens een wee heb je echter ál je aandacht nodig om die op te vangen.
  Ik stond naast mijn bed weeën op te vangen. Het liefst was ik blijven liggen want de weëen trokken enorm door naar mij benen wat verschrikkelijk pijn deed, maar de verloskundige vond dat ik moest lopen.
  (Tip voor de aanstaande moeder: volg niet altijd het advies op van je verloskundige. Iedereen is anders).
  Enfin, ik stond daar te lijden en ‘floeps’ daar ontsnapte een windje. “Mm, ruikt lekker”, zei mijn vriend. Ja, toen schoot ik in de lach en ik krepeerde van de pijn want die wee werd zo echt niet lekker opgevangen.
 3. Waar ik heel veel aan heb gehad is dat mijn vriend mij er tussen de weeën door aan herinnerde om even goed adem te halen. Lijkt een open deur, maar echt, dat vergeet je!
  Door af en toe even de rust te nemen om goed adem te halen, houd je het veel langer vol en is de pijn veel beter te dragen.
 4. Als de baby eenmaal is geboren, moet de moeder nog even haar best doen om de placenta kwijt te raken. Ondertussen worden dan alle testjes bij de bay gedaan en dat mist de moeder allemaal. Mijn vriend heeft toen een filmpje gemaakt en daarvoor ben ik hem zo dankbaar. Het is nog steeds heel leuk om te bekijken hoe mijn dochter reageerde toen ze net geboren was.
 5. Dit is misschien teveel gevraagd, maar de eerste geluidjes opnemen die je baby maakt is ook heel bijzonder. Bij ons is de opname redelijk verstoord door mij omdat ik maar uitriep “Ik heb het gedaan! Ik heb het gewoon gedaan!”Oeps.

Succes Joost! En de rest 🙂

Laat je me weten of je er wat aan hebt gehad?

[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.