Murmels

moeder zijn is leuk!

Moeders tips om redelijk zorgeloos op vakantie te gaan

Op vakantie gaan is natuurlijk super leuk. Voor ons betekent leuk: Lekker weer, lekker eten, lekker buiten en lekker niks doen.

Over 3 nachtjes mogen wij weer. Jeej! Heerlijk naar Italië, twee weken in een Glamping tent via Vacanceselect.
Hoewel we er vroeger nog niet dood gevonden wilden worden, zweren wij nu bij een vakantie op een camping. Voor Lila is het gewoon het leukst om ook met andere kinderen te kunnen spelen. Alleen maar met zijn drietjes op een appartementje is een stuk minder gezellig voor haar. Ze verheugt zich nu al op de minidisco op de camping en ook op het strand is een animatieteam dat allemaal leuke spelletjes met de kinderen doet.
Zelf een tent opzetten zie je mij niet meer doen en lopen naar een toiletblok wil ik ook niet meer dus wij doen alleen nog maar aan Glamping.

Vakantie brengt ondanks al deze leuke dingen raar genoeg ook gedoe en zorgen met zich mee. Een jaar van tevoren een camping boeken vind ik best spannend. Er kan in de tussentijd een hoop gebeuren en veranderen. Gelukkig is er in het geval van echte narigheid de annuleringsverzekering waar je op terug kunt vallen. Die heb ik trouwens net zoals mijn reisverzekering doorlopend. Je bent dan ook verzekerd als je een dagje Efteling doet.

Vakantie kost geld. Bijna iedereen heeft dat maar beperkt dus wij letten op de centjes. Wij willen graag twee keer per jaar op vakantie en boeken ver van tevoren om de scherpste prijs te hebben. Nu het nog kan, want ik ben bang dat als Lila eenmaal leerplichtig is, twee keer per jaar niet meer te betalen zal zijn. Eerlijk gezegd zie ik er nu al tegenop om in het hoogseizoen op vakantie te gaan. Ik hoop echt dat ze heel snel het licht gaan zien in Den Haag en dat het flexibeler gaat worden.

Voor ons is na de accomodatie geboekt te hebben, de volgende stap de vliegreis boeken en ook dat doen wij ver van tevoren. Zeg, een half jaar. Ook weer om zeker te zijn van de beste prijs.

Dan de auto. Gelukkig neemt  Sunnycars  de meeste stress daarbij weg doordat we weten met wie we in zee gaan en niet meer voor verrassingen komen te staan, maar prijstechnisch gezien komt er nog wel wat spanning bij kijken. De prijzen van autohuur flucteren namelijk enorm. Het is een kwestie van de prijzen in de gaten houden, elke dag, en op het juiste moment toehappen. Gedoe dus, maar het kan je makkelijk €200 schelen.

Pakken voor jezelf is prima te doen, maar als je als gezin op vakantie gaat, komt er meer bij kijken. Wij betalen altijd voor één koffer en nemen de rest als handbagage mee. Goed te doen. Tip: Ook de kleine handbagage koffertjes gratis laten inchecken dan hoef je er niet meer mee rond te zeulen op het vliegveld en in het vliegtuig. Een tas houd je apart en daar doe je de broodjes en het speelgoed in.
Ik pak altijd een paar dagen van tevoren. Ik hou er niet van om last-minute te pakken.
Wij hebben vorig jaar een vakantielijst gemaak die we in Google Drive hebben gezet. Dat scheelde dit jaar zóveel. Uitprinten en hoppa, afstrepen.
Wat ik ook heel prettig vind is dat ik de vakantiespullen zoveel mogelijk bij elkaar bewaar en ze zo ook snel tevoorschijn heb. Het pakken ging super snel dit jaar.

Wij vliegen altijd naar Italië. Ik zie ons niet zo snel met de auto gaan. We hebben er niet eens een en rijden te weinig waardoor het altijd spannend blijft. Op zo’n luchthaven rondhangen met een klein kind is ook niet echt ontspannend dus vooraf inchecken! Scheelt weer een half uur wachten.

Het gezin moet ook eten en drinken. Zeker na een lange reis. Ik heb er een hekel aan om wakker te worden en nog een uur te moeten wachten en er veel voor moet ondernemen om te kunnen ontbijten. Wat voor ons ook een must is gebleken is om vooraf een boodschappenlijstje te maken en voordat we de camping opgaan al de meest noodzakelijke boodschappen te hebben gedaan.Water, wc-papier, ontbijt. Zo’n kampwinkel stelt vaak niet veel voor en bovendien betaal je de hoofdprijs.
Pff, maar daar zijn we nog niet. Gewoon rustig door blijven ademhalen. Nu even een taxi regelen die ons naar Schiphol gaat brengen.

Ik kan niet wachten tot we op we veranda van onze tent een wijntje aan het drinken zijn. Mmmm, ik ruik de pijnbomen al!

[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.