Murmels

moeder zijn is leuk!

Navelbandjes

Toen ik zwanger was, vond ik het heerlijk om alle spulletjes te verzamelen die ik straks, als de baby er was, nodig zou hebben. Er kwamen mij allerhande lijstjes onder ogen en ik koos er uiteindelijk voor om die van de Zin kraamzorg (betrouwbaar, niet commercieel, wel een beetje karig) en die van Babydump (commercieel, iets uitgebreider en gezelliger) als uitgangspunt te nemen en op basis daarvan mijn eigen lijstje samen te stellen. Het eerste wat ik over al die lijstjes die je tegenkomt wil zeggen is: Die navelbandjes heb je niet nodig! Mijn verloskundige vroeg zich af hoe het kon dat die dingen, niemand weet waartoe ze dienen, nog steeds op die lijstjes staan. Zo blijft iedereen ze kopen en zitten er heel wat huishoudens met navelbandjes die nooit gebruikt zijn.

Van de luierspelden begrijp ik trouwens ook nog steeds niet waarvoor je ze nodig zou hebben. Ik heb wèl een setje liggen.

Op sommige lijstjes staat ook dat je twee bedkruiken nodig hebt. Eén is genoeg, zeker als je niet thuis bevalt. Mijn dochter is op 17 december geboren en toen was het behoorlijk koud, ze hield zichzelf niet goed warm waardoor haar temperatuur op 36 bleef hangen en zelfs toen hadden we aan één kruik genoeg. Je hebt zo´n kruik ook maar heel kort nodig en ik denk dus dat er heel wat gezinnen met twee van die ondingen zijn blijven zitten. Mijn advies is, vraag eens om je heen voordat je er een koopt.

Die maatkan begreep ik van tevoren ook niet, maar dat bleek echt een life saver. Urine brandt nogal en na zo’n bevalling is dat niet zo’n prettig gevoel. Beetje naspoelen met water en je hebt nergens meer last van.

Wat voor mij wel nog steeds een mysterie is, zijn de steriele gaasjes. Allereerst heb ik stad en land afgelopen voor de maar 16×16 zonder die te vinden en ik zit nu nog steeds met twee pakjes steriele gaasjes in maat 5×8,5 cm zonder te weten waarom. Ook goede business dus.

[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.