Murmels

moeder zijn is leuk!

Niet elke dag douchen, is dat vies?

Het lijkt wel of het tegenwoordig de norm is dat je elke dag móet douchen. Ik doe dat ook. Als ik niet douche word ik niet goed wakker en ik voel me de rest van de dag ook een beetje vies. Ik heb er al eerder een blog over geschreven, maar ik douche ook nog eens koud af. Hierdoor word ik extra wakker en dat mis ik echt als ik niet douche.
Wat ik wel apart vind, is dat als het een keer gebeurt dat ik niet douche, het echt voelt alsof ik hoofdzonde nummer 1 heb begaan. Wat een viespeuk ben je dan als je niet hebt gedoucht! Beter praat je er maar niet over, want dan krijg je de hoon van de mensen over je heen.

Dat ‘elke dag douchen’ is alleen helemaal niet zo goed voor je huid. Hij droogt ervan uit. Ik heb een gevoelige huid dus ik heb vaak jeuk na het douchen. Het koud afdouchen heeft dat gelukkig voor het grootste gedeelte opgelost, maar ik smeer nog steeds veel. Ik kan ook niet teveel zeep gebruiken want dan heb ik ook direct last van eczeem. Voor mijn dochter, die ook zo’n gevoelige huid heeft, heb ik ook heel snel de swaddlers van Lodger gekocht zodat ik haar goed kon afdrogen. Tussen al die plooitjes had ze binnen no-time eczeem.

Ik ga nu iets opbiechten. Weer zo’n grote zonde. Mijn dochter hoeft van mij namelijk niet elke dag te douchen. Waarom niet? Nou, ik heb daarvoor mijn redenen.

1.Mijn dochter heeft douchen niet nodig om wakker te worden. Dat is natuurlijk gewoon iets psychologisch waar alleen wij, volwassenen, last van hebben.

2.Ze wil niet elke dag douchen of in bad. Er moet over onderhandeld worden en daar heb ik zelf ook niet elke dag zin in. Zeker niet ‘s ochtends. Ik weiger om haar huilend en schreeuwend onder de douche te zetten.

3. We wassen wel elke dag haar handen goed. Sowieso na het naar de wc gaan en voor het eten, maar ook uitgebreid voordat ze gaat slapen.Die handen zijn ook daadwerkelijk vies aan het eind van de dag. Dan is ze naar school geweest, heeft buiten gespeeld, geknutseld en is naar de wc geweest.

4.De belangrijkste reden dat ze niet elke dag hoeft te douchen is dat mijn dochter ook zo’n gevoelige huid heeft. Een half jaar geleden kwam ze terug van een paar dagen logeren bij opa en oma en haar knieholtes waren vuurrood. Ze was daar elke dag in bad geweest en ze was ook nog naar het zwembad geweest. Ook op haar armen en rug had ze eczeemplekken. We smeren haar sindsdien na het douchen of badje altijd in met Bepanthen (LINK) dat haar huid beschermt. Koud afdocuhen kan ik een 3-jarige niet aandoen dus beter minder douchen.

5. Oké, misschien is de belangrijkste reden toch dat ze het zelf niet wil. Wat maak ik me nou illusies hier 😉

6. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Als ze in haar broek heeft geplast, diarree heeft of iets anders smerigs, gaat ze natuurlijk direct onder de douche.

[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.