Murmels

moeder zijn is leuk!

Reis naar het Noorden: Súper spannend voor jong en oud!

Vorige week maandag was een goede dag voor mij als blogger. Ik ben tot tweemaal toe tot op het bot natgeregend, maar dat mocht de pret niet drukken, ik was hoe dan ook blij! Ik was namelijk uitgenodigd om de persvoorstelling van de film Reis naar het Noorden bij te wonen. Na twee jaar bloggen was dit de eerste keer dat ik werd uitgenodigd voor een persvoorstelling. Wat een eer!

Ik had mazzel dat het ook nog eens echt een goede film was.

Reis naar het Noorden (Long way north) is een behoorlijk serieuze kinderfilm. De film is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Ik ben niet zo’n ouder die mijn kind tot zijn achtste bij de Lion King vandaan houdt, maar met deze film wacht ik nog even. Maar goed, mijn dochter is amper drie dus dat is volledig gerechtvaardigd in dit geval.

Ik hoop dat zij dit over een paar jaar net zo’n mooie film zal vinden als ik. Het is namelijk een film die zowel voor de ouder als het kind heel leuk is.

Wat ik allereerst heerlijk vond was de volwassen soundtrack. Geen musical-achtige inhakers maar goede liedjes waarvan ik helaas de makers nog niet heb achterhaald.

Er zit verder weinig tot geen humor in de film, wat hem ook weer heel anders maakt dan de gemiddelde Disney of Pixar film.

De stijl is ook anders dan ik gewend ben. Je ziet veel blauw, grijs en zwart. Eigenlijk heel eenvoudig, maar doordat op bepaalde plekken het accent wordt gelegd, word je toch enorm geraakt.
Er worden behoorlijk serieuze thema’s aangepakt, zoals de onafhankelijkheid en vrijheid van een vrouw, het verschil in sociale klasse, de spanning die er tussen een man en vrouw kan zijn en zelfs de dood.

Ik vond hem bovenal echt heel spannend. Het samenspel van de tekenstijl en de muziek werkte goed voor mij. Ik zat op het puntje van mijn stoel!
Het verhaal vond ik  interessant en leerzaam. Het gaat over een Russisch meisje uit Sint Petersburg dat Sacha heet en van hoge komaf is. Ze is pas 15 maar ze is behoorlijk doortastend en laat zich door niemand wat wijs maken.

Haar opa, die haar held is, is nooit meer teruggekeerd van een ontdekkingsreis naar de Noordpool en ze besluit in haar eentje hem te gaan zoeken nadat ze zijn reisplan heeft gevonden.
Na wat tegenspoed waardoor ze veel leert over mensen en het leven, laat ze zich niet ontmoedigen en ze slaagt erin om de kapitein van een schip ervan te overtuigen haar mee te nemen en op zoek te gaan naar het schip van haar opa, de Davaï.

Gaat het hen lukken om het schip terug te vinden? Temidden van het ijs en de barre kou? Dat laat ik een verrassing want dat maakt de film juist zo spannend.

[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.