Murmels

moeder zijn is leuk!

Sonos Play 1

Ik was al een tijdje op zoek naar een draadloze speaker die met Spotify werkt en toen WON ik er een via Stek magazine!! Ik heb echt drie vreugdedansjes gedaan.

Sinds Lila er is, luister ik echt veel minder muziek dan vroeger. Toen had ik altijd muziek op staan als ik thuis was. Nu is het gewoon vaak teveel om óók nog muziek erbij te hebben. Daarbij ben ik meestal ook te druk om ook nog muziek uitte gaan zoeken en aan te zetten.

Met de Sonos Play 1 wordt het ineens heel makkelijk om muziek op te zetten. Oook al is het maar voor even. Via je mobiel regel je wat, en op welk volume, je wilt horen.

Toen de Sonos Play 1 werd gebracht door de postbode begon het feestje al direct. De Play 1 is namelijk heel sjiek verpakt en het is net alsof je een cadeautje krijgt. Het maakt de Sonos Play 1 dus echt een ERVARING.

Het is een prachtig, solide apparaatje. Ik ben over het algemeen niet zo’n fan van zwarte apparaten omdat die er snel zo stoffig uitzien. Ik was dus blij met de witte uitvoering.

Ongeduldig als ik ben wilde ik hem direct aansluiten en proberen maar ho ho, zo gaat dat niet. Je moet hem eerst installeren. Het leek mij het snelst om dat via mijn iPhone te doen, maar dat was achteraf gezien niet de snelste manier. Mijn telefoon pakte namelijk het wi-fi netwerk van de bovenbuurman terwijl de Sonos contact maakte met mijn eigen netwerk. Na 5 pogingen heb ik het opgegeven en ben toen maar even achter mijn pc gaan zitten. Daarna werkte alles vlekkeloos. De combinatie Spotify-Sonos vind ik persoonlijk echt geweldig. Maar er is meer, Sonos werkt ook samen met MixCloud (de favoriet van mijn vriend), 22tracks, LastFM, SoundCloud en nog vele andere muziekdiensten. De wereld ligt, muzikaal gezien, aan mijn voeten!

Na die ene installatie op mijn pc heb ik de Sonos Play 1 nooit meer via de computer bediend. Via de telefoon werkt dat namelijk echt perfect. Mijn iPhone staat altijd aan en heb ik altijd bij me. Ik vind dit het allergrootste voordeel, dat niet meer achter de pc hoeven. Ook op feestjes vond ik het altijd mega irritant dat iedereen achter mijn computer moest om muziek te kunnen opzetten. Het volgende feestje gaat overigens niet via mijn iPhone, maar via mijn tablet.

Na de Sonos Play 1 een paar dagen in huis te hebben is het eerste dat me opvalt dat ik véél vaker muziek opzet. Omdat het dus zo makkelijk te bedienen is. Als we s’avonds aan tafel zitten vind ik het wel fijn om klassieke muziek op te zetten. Met een klik, oké 3, op de knop is dit nu geregeld en ik hoef niet eens op te staan. Normaal gesproken nam ik echt de moeite niet. Opstaan, weer gaan zitten, zoeken naar muziek en ondertussen werd mijn eten koud.

Toen mijn dochter haar verjaardag vierde, was het ook heel makkelijk om even ‘De Babydisco’ op te zetten en zo hadden we binnen een mum van tijd vijf peuters aan het dansen.

Uit dat kleine, doch stevige speakertje komt een behoorlijke bats geluid.Wij wonen in Amsterdam op 50 m2. Ons kleine huiskamertje heeft daardoor genoeg aan één Sonos Play 1. Ik kan me voorstellen dat als je een balzaal met geluid wilt vullen, je een tweede wilt aanschaffen en ze aan elkaar wilt koppelen. Ook als je een voorliefde hebt voor bijvoorbeeld oude platen van The mama’s and the papa’s en je van dat stereo geluid houdt, heb je aan één exemplaar niet genoeg.

De Sonos Play 1 is dan wel solide, maar hij is ook heel makkelijk op te pakken en je kan hem dus makkelijk in een andere ruimte neerzetten. Of in de zomer zelfs buiten met een verlengsnoer.

[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.