Murmels

moeder zijn is leuk!

Trakteren anno 2016 is best leuk!

Vroeger was trakteren een stuk makkelijker. Dan gaf je gewoon iets lekkers aan de kinderen. Kat in ‘t bakkie.

Zo’n traktatie was ook echt bijzonder want verder werd er bij ons thuis niet veel gesnoept. Wij werden nog niet gebombardeerd met ongezond voedsel. En er was al zeker geen hype rondom gezond voedsel. Er waren wel kinderen die blokjes kaas trakteerden, maar die vond ik altijd een beetje zielig. Ik wilde gewoon een lekkere roze koek.

Maar goed, de tijden veranderen en koeken die stijf van de suiker staan trakteren mag dus niet meer. Best jammer, maar gaatjes in je tanden en te dikke kinderen is nog veel jammerder dus we leggen ons er maar bij neer. Geen snoep meer maar gezonde snacks. De makkelijkste optie is dan of rozijntjes of mandarijnen. In een leuk doosje of met een ballon erbij.

Suikervrij bakken, met kokosolie en speltmeel zit er bij mij nog niet in. Ik heb de kokosolie en de palmsuiker trouwens wel in huis gehaald, maar ze staan nog geduldig te wachten. Wie weet ben ik er volgend jaar aan toe om hele moeilijke, gezonde koekjes te bakken.

Je kan je ook uitsloven en mooie creaties maken met fruit en groente. Check pinterest of mijn Facebookpagina. Het nadeel hiervan vind ik dat je dit niet van te voren kunt klaarmaken en dus ‘s ochtends de keuken in moet om de snijden en creeëren. Je wilt toch dat het allemaal vers op school aankomt.

 

Een kleinigheidje van een prijsstunter trakteren

Een beter alternatief vind ik een een kleinigheidje van een prijsstunter trakteren.
Ik had mazzel want mijn vriend kwam bij de Action een grote zak met uitdeel PlayDoh tegen voor een paar euro. Ik had wel zin om er iets leuks van te maken dus heb ik “muizentrapjes” erbij gevouwen. Vervolgens heb ik er gezichtjes op geplakt en voilà, een worm (of slak zoals mijn dochter hem zelf noemde) die uit een PlayDoh huisje komt kruipen. (De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik dit had afgekeken bij een vriendin die er een doosje rozijnen onder had geplakt.)

trakteren

Er was nog wel een klein drama. Ik had te weinig rupsen gemaakt! Er waren twee kinderen meer dan waarop ik had gerekend! Aaargh, domme mama. Mijn vriend is snel naar huis gegaan om twee extra bakjes klei te halen. Gelukkig waren die er wel, maar twee kinderen kregen dus geen rups. Ai. Note to self: voortaan veel meer maken dan waarop je rekent.

Een ander kindje heeft mini puzzeltjes uitgedeeld vorige week. (Ik denk ook van de Action of de Zeeman) Wat ik heel leuk vind aan die mini cadeautjes is dat de kinderen er wat langer iets aan hebben. Met de klei en de puzzel kunnen ze nog een hele tijd spelen. Uiteindelijk ben je net zoveel geld kwijt. Oké, vrijwel. Misschien 1 of 2 euro meer.
Mijn dochter was super trots op haar traktatie en de kinderen waren heel blij met hun klei.

Trakteren anno 2016 is best leuk!

[really_simple_share]

Plaats een reactie

2 Reacties

  1. Karlien says:

    Leuk! Ik ben niet zo creatief. Doosje rozijntjes en een feestmuts is het maximale 😉