Murmels

moeder zijn is leuk!

Zo leert je kind in no-time zelf zijn billen af te vegen

Dat zindelijk zijn is allemaal leuk en aardig, maar zorgt op zijn beurt toch ook weer voor andere praktische problemen.

Bijvoorbeeld, wie ruimt de boel op na het poepen?

Onze kinderen zijn ook wel eens zonders ons. Wie doet het dan?

De armen van een jong kind zijn namelijk nog veel te kort om op een normale manier goed zijn billen af te kunnen vegen.

Ik kan me nog goed herinneren dat mijn ouders mijn billen moesten afvegen.

“Ik ben klaar”, riep ik dan.

Het liefste had ik dat mijn moeder kwam want zij deed het zachtjes en mijn vader maakte altijd een prop van het wc-papier en dat voelde niet zo fijn.
Ik gebruik meestal vochtig wc-papier voor mijn dochter. Dubbel zo zacht en effectief.

Haar armpjes zijn nu dus nog te kort om zelf goed haar billetjes af te kunnen vegen, maar tegen de tijd dat ze naar de kleuterschool gaat, over ruim een jaar, zal ze het toch echt zelf moeten kunnen.

Ik vraag me af hoe lang mijn ouders dit nog gedaan hebben en hoe het kan dat ik nooit op school hoefde te poepen. Misschien valt het dus wel mee met Lila en kan zij het op een bepaalde manier ook “beheersen”.

Laten we op het ergste voorbereid zijn en ervan uitgaan dat ze ook weleens op school zal moeten.

Hoe leer je je kind om zelf zijn billen af te vegen?

  1. Ten eerste zullen we moeten oefenen. Heel veel.
  2. Dat oefenen kan zeker in het begin beter met vochtige doekjes. (*Idee, geef je kind vochtig wc-papier mee naar school)
  3. Die armpjes zijn dus nog wat aan de korte kant dus het is beter voor je kind om in een “squat” positie te leren vegen. Ze kunnen er dan beter bij. Leer je dochter wel om altijd naar achter te vegen omdat anders de kans op blaasontsteking heel groot wordt.
  4. Je kan je kind ook helpen door zijn handje vast te pakken en naar het gebied te leiden dat schoongemaakt moet worden. Doe dat een paar keer en je kind weet waar hij moet zijn.
  5. Als laatste: check je kind even als hij uit school komt. Misschien kunnen ze het op een gegeven moment wel, maar spelen met je vriendjes is veel leuker dus het kan zomaar zijn dat er het een en ander vergeten wordt.
  6. Via een moeder op Facebook nog een allerlaatste tip: Leer je kind het papier goed op te vouwen, want inderdaad die proppen zijn niet zo fijn.
[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.