Murmels

moeder zijn is leuk!

Zo wordt boodschappen doen met je kinderen leuk

 

Eerlijk gezegd, kom ik niet zo vaak in de supermarkt. De kleine boodschappen tussendoor doet mijn vriend sowieso altijd. Als Lila er zin in heeft, neemt hij haar mee. Ik ben daar niet zo’n voorstander van. Ze zit echt √≥veral aan, zeurt vaak om snoep en het allerergste, ik moet de hele tijd achter haar aan.
Een keer ging ze door de poortjes naar buiten waar iemand net naar binnen was gekomen. Die poortjes waren alweer dicht toen ik eraan kwam en ik zag mijn kind zo richting de uitgang rennen, die aan de drukke Overtoom ligt.

Afgelopen vakantie heb ik voor het eerst meegemaakt hoe het is om met een oververmoeide peuter naar de supermarkt te gaan. Niet te doen dus. Ze smeet van alles op de grond, krijste de boel bij elkaar en was gewoon out-of-control. We hadden het zweet op ons voorhoofd staan toen we eenmaal hadden afgerekend.
Voorlopig ben ik dus even klaar met boodschappen doen samen met Lila.

Ik besef dat ik me in een luxe positie bevind en dat heel veel vrouwen geen man hebben die zzp-er is en dat zij er niet aan ontkomen om met hun kroost samen boodschappen te doen.

Hopelijk wordt dat met onderstaande tips leuk(er):

1. Ga nooit met je kinderen naar de supermarkt als ze moe zijn. Wacht tot ze een dutje hebben gedaan.

2. Zorg ervoor dat ze geen honger hebben.

3. Neem snacks mee voor het geval ze toch honger krijgen.

4. Geef ze iets te doen.

4a. Laat ze op jacht gaan naar appels bijvoorbeeld.
4b. Neem een klein mandje mee van thuis en laat ze daar dingen in verzamelen.
4c. Maak een boodschappenlijstje met plaatjes, makkelijk te vinden tegenwoordig via ah.nl.
4d. Maak kaartjes met afbeeldingen van produkten en stop die in een creditcard houders. Als een produkt in de kar ligt, geeft je kind jou het desbetreffende kaartje.
4e. Als ze ouder zijn kunnen ze zelf het boodschappenlijstje schrijven.
4f. Stuur ze op ‘missies’ en als ze slagen krijgen ze een beloning.

5. Neem een kussentje en dekentje mee voor in de winkelwagen zodat ze daar verstoppertje kunnen doen of voor spion spelen.

6. Shop online.

7. Praat er met je kinderen over als je gewoon thuis bent. Leg ze uit dat het een noodzakelijk onderdeel van de week is.

8. Investeer in een goede en grote diepvries.

9. Geef ze de Bonus folder of een andere reclame folder en laat ze daaruit dingen verzamelen.

10. Doe spelletjes, zoals kleuren vinden of ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

11. Huur een babysitter in.

12. Ga buiten het spitsuur naar de supermarkt. Dus niet rond 1800.

13. Al de voorgaande tips gelden ook voor mama en papa.

[really_simple_share]

Plaats een reactie

Nog geen reacties.